Valencia klaar voor PSV na minieme zege bij Granada

Valencia lijkt klaar voor de het eerste treffen met PSV in de Europa League van komende donderdag. De nummer drie van de Primera División won zondag op bezoek bij Granada (0-1). Sofiane Feghouli maakte, op aangeven van Jonas Gonçalves, na een halfuur spelen de enige treffer.

Valencia klaar voor PSV na minieme zege bij Granada

Voor de Algerijnse vleugelspeler betekende het zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. Feghouli is daarmee de op-een-na productiefste Valencia-speler na spits Roberto Soldado, die reeds twaalf keer scoorde.

In 2012 had Valencia tot deze speelronde pas één competitiezege geboekt. De formatie van trainer Unai Emery, die nog steeds niet kan beschikken over Hedwiges Maduro, had de twee vorige competitieduels, met Barcelona (1-5) en Sevilla (1-2), verloren. Wel wonnen Los Che beide Europa League-duels met Stoke City alsook drie wedstrijden om de Copa del Rey.

Emery trad aan in zijn nagenoeg sterkst denkbare basiself. Dit kan erop duiden de oefenmeester voor het treffen met PSV voor enkele reserves in de basis kiest. Ook tijdens de vorige ronde in de Europa League, tegen Stoke City, bleven diverse vaste waarden onder wie Roberto Soldado aan de kant.

Overige uitslagenReal Zaragoza-Villarreal 2-1Athletic de Bilbao-Real Sociedad 2-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's