Valencia groeit uit tot lachende derde in groep Ajax

Reacties

Valencia heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrenten Ajax en Chelsea in Groep H van de Champions League. Lille werd met veel moeite verslagen in Estadio Mestalla.

Valencia groeit uit tot lachende derde in groep Ajax
Valencia
Valencia
4 - 1
Lille
Lille

Afgezien van het eigen resultaat in Londen was het voor de Ajacieden hopen op Frans succes in Estadio Mestalla. Valencia was namelijk na Chelsea de grootste bedreiging, met vier punten uit drie duels. Lille had nog maar één punt, maar de potentie van die ploeg was zowel tegen Ajax, Chelsea als Valencia al duidelijk geworden in de eerste drie speelrondes.

Bij coach Christophe Galtier moet de opluchting erg groot zijn geweest dat de potentie er nu eindelijk uitkwam. De ploeg kon goed mee met Valencia en had wat geluk bij de goal in de 25ste minuut. Een pass van Dani Parejo werd geblokt op het middenveld en de bal viel zo perfect in de loop van Victor Osimhen. De Lille-aanvaller was op snelheid niet te achterhalen en rondde koeltjes af oog in oog met Jasper Cillessen: 0-1.

Valencia zette aan bij de jacht op de gelijkmaker en voerde de druk op Lille beetje bij beetje op. Onder anderen invaller Manu Vallejo kreeg een grote kans, hij kon net niet bij de bal uit een scherpe voorzet van Ferran Torres. Een gelukje hielp Valencia op weg naar de 1-1. José Fonte kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm en dat leverde de Spanjaarden een strafschop op. Parejo benutte het buitenkansje à la Panenka.

Die goal gaf de thuisploeg een gigantische impuls. Het versterkte het geloof in de zege bij de ploeg die het dit seizoen al zo zwaar had, onder andere door het ontslag van trainer Marcelino. Diens opvolger Albert Celades zag tot zijn grote opluchting in de 82ste minuut de 2-1 vallen. Weer was er veel geluk. Adama Soumaoro maakte een eigen doelpunt. De krachten waren daarna helemaal weg bij Lille, dat nog tegen een grote nederlaag aanliep door goals van Geoffrey Kondogbia (een geweldig afstandsschot) en Torres (goed afgewerkt van dichtbij).

Na de 4-1 zege heeft Valencia zeven punten na vier duels, dat is evenveel als Ajax en Chelsea. Op basis van het doelsaldo staan de Spanjaarden derde. Het onderlinge resultaat telt pas als allebei de onderlinge wedstrijden gespeeld zijn.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.