Valencia geeft na rust zege uit handen tegen Depor

Valencia heeft thuis tegen Deportivo La Coruña een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. In een maar half gevuld Estadio Mestalla eindigde het om elf uur 's avonds begonnen duel in 3-3.

Aanvankelijk leek er geen enkel vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Door twee doelpunten van Roberto Soldado (foto) - waarvan de tweede uit een acrobatische halve omhaal - stond de ploeg van de deze zomer aangestelde trainer Manuel Pellegrino met 2-0 voor.

Die 2-0 achterstand was voor Deportivo het sein om uit de schulp te kruipen en dat leidde zeven minuten voor rust tot de aansluitingstreffer. Abel Aguilar kon van dichtbij binnentikken, nadat de bal bij een hoekschop na een korte scrimmage voor zijn voeten terecht was gekomen.

Valencia zette nogmaals aan en leek het duel al voor rust te beslissen. Invaller Daniel Parejo, in het veld gekomen voor de geblesseerde Fernando Gago, zette Sofiane Feghouli met een loepzuivere steekpass vrij in het zestienmetergebied. De Franse vleugelspits schoot de bal vervolgens onder de uitkomende Deportivo-doelman Daniel Aranzubia door.

De ruststand had zelfs nog groter uit kunnen vallen, maar Soldado verzuimde om van dichtbij voor zijn derde van de avond te tekenen.

Die misser kwam Valencia in het tweede bedrijf duur te staan. Eerst was het Aguilar die van dichtbij voor de 3-2 tekende, daarna was het drama compleet voor de thuisploeg toen Ricardo Costa een strafschop veroorzaakte en met een tweede gele kaart kon inrukken.

Pizzi miste niet vanaf de stip, waardoor Valencia na 1-1 het gelijkspel van vorige week tegen Real Madrid opnieuw geen overwinning kon bijschrijven. Depor klimt door het gelijke spel naar de derde plaats en staat op twee punten van koploper Barcelona. Foto: VI Images