Valencia en Villarreal thuis onderuit in beker

Valencia en Villarreal zijn de meest verrassende slachtoffers in de achtste finale van de Copa del Rey. Real Valladolid was te sterk voor Villarreal, terwijl Valencia zich op eigen veld flink te kijk liet zetten door Getafe.

Valencia en Villarreal thuis onderuit in beker

Villarreal had het uitduel in Valladolid met 2-1 verloren. Voor eigen publiek verging het de ploeg van coach Manuel Pellegrini niet veel beter tegen de tweedeklasser: 0-1. Binnen een half uur scoorde Javier Baraja vanaf de strafschopstip. Vervolgens verloor El Submarino Amarillo op slag van rust ook nog eens Cani met een geelrode kaart. Vlak voor tijd moest ook Valladolid met tien man verder na rood van Chema, maar de bezoekers hielden stand in El Madrigal.

Real Zaragoza, Osasuna (ten koste van Atlético Madrid), Sevilla en Deportivo La Coruña kwalificeerden zich zoals verwacht bij de laatste acht. Maar dat lukte Valencia niet, ook al had de ploeg van coach Quique Sánchez Flores het uitduel met zijn vorige ploeg Getafe met 1-1 afgesloten. In Mestalla ging het mis voor Valencia: 2-4.

Silva had de thuisploeg na een half uur nog wel op 1-0 gezet, maar die treffer was tegen het spelbeeld in. Getafe was veel sterker en maakte dan ook snel gelijk om vervolgens weg te lopen naar een 4-1 voorsprong dankzij twee goals van Daniel Güiza (foto) en een van zowel Nacho Pérez als Javi Casquero. Albiol verkleinde de achterstand een kwartier voor tijd nog wel tot 2-4, maar dat bleek onvoldoende om uitschakeling te voorkomen.

Bekijk hier al onze video's