Valencia eist dat Vinícius statement in rechtbank rectificeert

Reacties

Vinícius Jr. heeft zich donderdag bij de rechtbank gemeld naar aanleiding van de wedstrijd van 21 mei, waarin de aanvaller van Real Madrid racistisch werd bejegend door de aanhang van Valencia. Vinícius Jr. verklaarde dat hij door het gehele stadion bejegend werd, maar Valencia wil dat hij zijn uitspraken terugneemt.

Valencia eist dat Vinícius statement in rechtbank rectificeert
© Pro Shots

Over de nederlaag van Real Madrid werd amper gesproken, omdat het vooral ging om de manier waarop Vinícius Jr. verbaal aangepakt werd door een gedeelte van de aanhang van de thuisploeg. Het was de zoveelste keer dat de Braziliaan het mikpunt van racisme was. Donderdag meldde Vinícius Jr. bij de rechtbank om zijn verhaal te doen.

Valencia vindt de opmerkingen van Vinícius Jr. niet terecht en vraagt om een rectificatie. 'De club uit zijn verbazing, afwijzing en verontwaardiging. Zoals coach Carlo Ancelotti zelf publiekelijk erkende, kan het gedrag in geen geval worden gegeneraliseerd. De club is zich bewust van de ernst van deze zaak. Racisme hoort niet thuis in het voetbal of in de samenleving, maar kan niet worden bestreden met drogredenen of ongefundeerde leugens. Deze kwestie vereist betrokkenheid van iedereen en Valencia begrijpt dat de club nauwkeurig en verantwoordelijk moet zijn bij dit soort situaties.'

'De Valencia-fans kunnen niet als racistisch worden aangemerkt en Valencia eist dat Vinicius Jr. zijn vermeende verklaring vanochtend publiekelijk rectificeert', besluit de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.