Valencia blijft zwalken en lijdt verlies bij Real Mallorca

Valencia hangt na dit speelweekend nog altijd in het rechterrijtje van de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Mauricio Pellegrino verloor zondagmiddag bij Real Mallorca (2-0).

De laatste keer dat Mallorca in eigen huis wist te winnen van Valencia dateerde alweer van drie jaar geleden. Dit seizoen hebben de eilandbewoners laten blijken in eigen huis sterk te zijn en ook tegen Valencia was dit het geval. Na acht minuten stond de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong. Víctor werd bediend door Tomer Hemed, waarop de aanvaller zijn schot via Valencia-goalie Diego Alves in het doel zag vliegen.

Valencia ging vervolgens op zoek naar de aansluiting en domineerde het spel in de eerste helft. Nelson Valdéz was na een half uur spelen nog het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Na rust liet Mallorca blijken de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te willen gooien.

Waar eerst Emilio Insue nog dichtbij was, scoorde Javier Arizmendi na een klein uur spelen uiteindelijk de 2-0. De invaller stond nog geen minuut op het veld toen hij de voorsprong verdubbelde. Valencia werd nog wel gevaarlijk, maar kon de thuisploeg uiteindelijk geen pijn meer doen. Real Mallorca verstevigt zijn positie in de top van de Primera División met elf uit vijf, terwijl Valencia met vijf uit vijf in het rechterrijtje blijft bungelen. Foto: VI Images