Valencia beperkt in slotfase de schade bij Villarreal

Het goede resultaat tegen Valencia bood Villarreal nog geen uitweg richting een veilige positie. Ook Getafe en Athletic de Bilbao moesten genoegen nemen met een punt.

Villarreal-Valencia 2-2Villarreal rekende af met de slechte eerste seizoenshelft, waarin het niet alleen de kansen op Europees en Spaans bekersucces verspeelde, maar ook in de Primera División in de gevarenzone terecht kwam. Het sterke eerste optreden in 2012 leverde een 2-0 voorsprong op, maar het bleek uiteindelijk niet voldoende voor de volle winst.

Valencia keek na negentien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpunten van Marco Rubén en Gonzalo Rodriguez (foto) bleken echter in de spectaculaire wedstrijd onvoldoende voor de zege voor Villarreal. Na de aansluitingstreffer van Sofiane Feghouli kort na rust maakte invaller Aritz Adúriz drie minuten voor het einde de 2-2.

Getafe-Athletic Bilbao 0-0Zowel Getafe als Athletic de Bilbao ging voor de overwinning. Die instelling leverde een aantrekkelijke wedstrijd op met vooral in de tweede helft grote kansen voor beide ploegen. De lat stond een treffer in de weg en in de laatste tien minuten hielden de keepers Gorka Iraizoz (Getafe) en Miguel Ángel Moyá (Athletic) hun ploeg op de been met knappe reddingen. Met het resultaat schoten beide ploegen weinig op. Foto: VI Images