Valencia bekroont sterk seizoen met terugkeer in Champions League

Reacties

Valencia maakt komend seizoen zijn rentree in de Champions League. Los Che kunnen na de resultaten van zaterdag niet meer achterhaald worden door nummer vijf Real Betis.

Valencia bekroont sterk seizoen met terugkeer in Champions League

De club uit Sevilla, die op haar beurt terug zal keren in de Europa League, verloor immers zaterdagmiddag met 2-0 van Athletic Bilbao. Daardoor was Valencia al voor het avondduel met streekgenoot Villarreal zeker van een Champions League-ticket. De ploeg van trainer Marcelino verzuimde de feestelijke presatie extra glans te geven in de Derbi de la Comunitat, die dankzij een late goal van Mario Gaspar prooi was voor Villarreal: 1-0.

De terugkeer op het hoogste Europese podium vormt de kroon op een sterk seizoen van Valencia, dat vorig seizoen nog op een teleurstellende twaalfde plaats eindigde in La Liga. In het seizoen 2015/16 nam de club uit de sinaasappelstad voor de laatste keer deel aan de Champions League, met de groepsfase als eindhalte.

Valencia stond deze eeuw al twee keer in de eindstrijd. In 2000 was Real Madrid daarin te sterk, een jaar later delfde Valencia pas na strafschoppen het onderspit tegen Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.