Utrecht-opponent Zenit maakt eerste misstap in competitie

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft woensdagmiddag zijn eerste puntenverlies geleden in de Russiche competitie. De Europa League-opponent van FC Utrecht kwam tegen laagvlieger Ural niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Utrecht-opponent Zenit maakt eerste misstap in competitie

Zenit onderging deze zomer een ware metamorfose. Met Roberto Mancini werd een grote naam binnengehaald als manager en in zijn spoor kwamen meerdere talentvolle spelers naar Sint-Petersburg, opvallend genoeg vrijwel allemaal Argentijnen.

Sebastián Driussi (River Plate), Leandro Paredes (AS Roma), Emanuel Mammana (Olympique Lyon) en Matías Kranevitter (Atlético Madrid) kwamen de club voor samen ruim zestig miljoen euro versterken. Met vier zeges in de eerste vier duels kende het vernieuwde Zenit een vliegende start, maar die werd woensdag een halt toegeroepen door Ural.

Eric Cosmin Bicfalvi bezorgde Zenit in de 35ste minuut pas de derde tegentreffer van het seizoen. Pas in de tweede helft kwam het antwoord van de koploper. Driussi gaf voor op Aleksandr Kokorin, die met zijn vierde van het seizoen de score gelijktrok: 1-1.

Voor Zenit wacht zondag een confrontatie met Akhmat Grozy, alvorens de club het op 16 augustus in De Galgenwaard opneemt tegen FC Utrecht in de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.