Utrecht op Netflix? De camera's draaien al

Reacties

Bij FC Utrecht zijn er plannen voor een eigen serie. De spelers van de club worden al op de voet gevolgd met het oog op een tv-reeks in de geest van Netflix-titel Sunderland 'Til I Die.

Utrecht op Netflix? De camera's draaien al
© Pro Shots

FC Utrecht gaat een bijzonder seizoen tegemoet. Niet alleen beleeft de club een jubileum vanwege het vijftigjarige bestaan, ook wordt het interessant om de aanval op de vaderlandse top te volgen. Clubeigenaar Frans van Seumeren heeft zijn ambitieuze plannen uitgesproken en dat zorgt voor hoge verwachtingen. De komst van Eljero Elia sluit daar op aan.

De ambitieuze abraham durft groot te denken en spreekt dat nog uit ook. Sterker, iedereen mag waarschijnlijk meekijken. Eind vorig seizoen werd het idee geopperd de club in het jubileumjaar op de voet te volgen met de Netflix-titel Sunderland 'Til I Die als lichtend voorbeeld. Het voorstel kwam uit diverse hoeken. Met de emotionele Van Seumeren in een hoofdrol, Wesley Sneijder in zijn eigen skybox als ideale figurant en de prestaties van de selectie als rode draad.

Volgens FC Utrecht is het de basis van een vrijblijvend project. Het kan een reeks worden, een documentaire of zelfs helemaal niks. Wel worden de spelers, die eerder al op de hoogte werden gebracht, inmiddels op de voet gevolgd. Stel dat het FC Utrecht dit seizoen lukt het laatste stapje naar de vaderlandse top te zetten, dan hebben de makers goud in handen. En mocht het project volledig mislukken, dan zou het net als bij de reeks over Sunderland zomaar eens een mondiaal succes kunnen worden.

Lees in de nieuwe VI meer over de ambities en de groeipijnen van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.