Utrecht ontsnapt aan nederlaag dankzij missers Sierhuis en Halilovic

Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn zaterdagavond niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De thuisploeg had de grootste kans op de zege, maar Alen Halilovic verzuimde zijn ploeg vanaf de strafschopstip naar drie punten te schieten.

Fortuna Sittard
0 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

FC Utrecht wilde de overwinning op Ajax van afgelopen zondag een goed vervolg geven in Sittard, maar de ploeg van Ron Jans stuitte op een sterk beginnend Fortuna. Al in de tweede minuut was Kaj Sierhuis dicht bij een vroege openingstreffer, maar de spits kopte voorlangs.

De gemiste kans van Sierhuis was niet de enige domper voor Fortuna Sittard in de eerste helft, want de Limburgers zagen na een half uur spelen sterkhouder Iñigo Córdoba geblesseerd het veld verlaten. Het is het tweede blessuregeval op de vleugels, want ook Tijjani Noslin was niet fit genoeg om zaterdagavond onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Na rust leek de thuisploeg even alle zorgen te kunnen vergeten toen Sierhuis een open kans kreeg om de 1-0 binnen te schieten. De aanvaller miste de bal volledig en dus leek de kans verkeken. In de rebound schoot Alen Halilovic echter tegen de arm van Can Bozdogan en scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal op de stip. De Kroatische middenvelder ging zelf achter de bal staan, maar stuitte op een uitstekende reflex van Utrecht-doelman Vasilis Barkas.

Utrecht werd in de tweede helft langzaam maar zeker wat sterker en dat resulteerde ook in een aantal goede mogelijkheden. Taylor Booth schoot rakelings voorlangs na een prachtige steekpass van invaller Jens Toornstra en Yannick Leliendal zag een afstandsschot knap gepareerd worden door Ivor Pandur.

Beide ploegen waren nog gevaarlijk in de slotfase, maar kwamen niet meer tot scoren. FC Utrecht blijft door het punt op de zestiende plaats staan in de Eredivisie. Fortuna Sittard loopt door het gelijke spel een kans mis om zich in het linkerrijtje te nestelen.