Utrecht kan tegen Ajax weer een beroep doen op Boymans

Reacties

Ruud Boymans staat voor zijn rentree in de hoofdmacht van FC Utrecht. Ook Timo Letschert trainde weer volop mee in aanloop naar het beladen thuisduel van de Domstedelingen met Ajax.

Utrecht kan tegen Ajax weer een beroep doen op Boymans

Boymans ging op 7 december vorig jaar in tranen van het veld tegen Heracles Almelo (4-2 verlies). De spits toonde zich met negen treffers in evenzoveel duels uiterst trefzeker voor de Domstedelingen, maar een zware enkelblessure wierp hem ver terug. Exact een jaar later maakte hij zijn rentree in een wedstrijd met de beloften.

Letschert raakte in het duel met De Graafschap (1-0 winst) geblesseerd aan zijn schouder, waardoor hij zich al na zeven minuten moest laten wisselen. Hij trainde de laatste dagen volop mee en lijkt samen met Ramon Leeuwin het hart van de defensie te gaan vormen. Leeuwin speelt vermoedelijk op de plek van de geschorste Mark van der Maarel. Trainer Erik ten Hag hakt overigens pas op het laatste moment de knoop door; hij maakt zijn wedstrijdselectie pas zondagochtend bekend.

FC Utrecht bleef in de laatste zes thuisduels met de Amsterdammers in de Eredivisie ongeslagen. Trainer Frank de Boer won in 2012 alleen een bekerduel in Utrecht (0-3). Het duel van zondag vindt in een relatief troosteloze ambiance plaats, want zowel de Bunnik Side (de harde kern van Utrecht) als het uitvak blijft leeg. Desondanks zijn de overige achttienduizend stoelen in Galgenwaard niet eens allemaal bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.