Utrecht iets beter dan kwakkelend Excelsior

FC Utrecht had weinig te duchten van Excelsior. Hans Somers leidde de achtste opeenvolgende nederlaag van de Rotterdammers in: 1-0.

In Galgenwaard was er maar een ploeg die een beetje voetbalde: FC Utrecht. Bij Excelsior was aan alles te zien dat de Kralingers niet in vorm zijn en zelfvertrouwen missen. Michel Vorm, de keeper van de thuisploeg, had dan ook een rustige avond. Alleen in de slotfase zag hij Giullano Grot gevaarlijk worden: de spits raakte de paal.

FC Utrecht speelde zelf ook niet al te best, maar was wel beter. De ploeg van coach Foeke Booy was in de 41ste minuut verdiend op voorsprong gekomen. Kees van Buuren ontsnapte over de rechterflank, waarna de rechtsback een lage voorzet verzond, die door Hans Somers vanaf elf meter in de rechterhoek werd geschoven.

Maar het zegt alles dat het na de 1-0 gedaan was met het vermaak in Utrecht. Daarmee lukte het de ploeg van Booy niet echt om revanche te nemen voor de matige pot tegen RBC Roosendaal van afgelopen woensdag. Er was nog wel een lichtpuntje, want na langdurig blessureleed maakte Alje Schut in de 84ste minuut zijn comeback bij de thuisploeg.

Door de zege blijft FC Utrecht volop meestrijden voor een plaats bij de bovenste negen. Excelsior zakte tot onder de degradatiestreep.