Utrecht huurt opvolger van Klaiber van RB Leipzig

Reacties

FC Utrecht heeft op de valreep een opvolger voor Sean Klaiber gevonden. De rechtsback die naar Brøndby IF is vertrokken, wordt in de Galgenwaard vervangen door de Spaanse vleugelverdediger Hugo Novoa. Hij wordt gehuurd van RB Leipzig.

Utrecht huurt opvolger van Klaiber van RB Leipzig
© Pro Shots

Novoa genoot zijn opleiding bij Deportivo La Coruña, alvorens hij in 2019 naar Leipzig verkaste voor de volgende stappen in zijn ontwikkeling. In oktober 2021 debuteerde hij in de Bundesliga, hij speelde tot dusver vijftien keer op het hoogste niveau van Duitsland met de Oost-Duitse club. In het laatste deel van het voorbije voetbalseizoen werd Novoa ook verhuurd, toen aan het Zwitserse FC Basel.

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met zijn nieuwe man. 'Hugo is een aanvallende rechtsback, die ook als buitenspeler uit de voeten kan. Hij is snel, heeft een groot loopvermogen en komt als back graag mee op langs de zijlijn. Hij heeft het vermogen een directe tegenstander te passeren en heeft een goede traptechniek en voorzet. We zijn blij dat we Hugo, vlak voor het sluiten van de markt, aan onze selectie konden toevoegen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Novoa
Meer over Novoa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.