Utrecht houdt Europese hoop levend na remise tegen taai Poznan

Reacties

Zonder zelf veel kansen af te dwingen heeft FC Utrecht in eigen huis tegen Lech Poznan een aardig resultaat neergezet in de derde voorronde van de Europa League. Het bleef donderdagavond bij 0-0, wat voor de Domstedelingen een prima uitgangspositie is.

Utrecht houdt Europese hoop levend na remise tegen taai Poznan

Bij Utrecht kreeg zowel Cyriel Dessers als Urby Emanuelson zijn eerste basisplaats. Dessers loste voorin Simon Makienok af, de lange spits uit Denemarken viel woensdag geblesseerd uit op de training. Emanuelson verving op het middenveld Yassin Ayoub, die ook niet wedstrijdfit bleek na de laatste tests.

In de eigen Galgenwaard - het vorige thuisduel in de tweede voorronde moest Utrecht vanwege het EK Vrouwen in Waalwijk spelen - ging de openingsfase gelijk op. Het spel golfde op en neer, maar echte kansen werden niet gecreëerd in het eerste half uur. Vlak voor rust volgde de grootste kans van de eerste helft, maar Poznan-keeper Matús Putnocký werkte een lage vrije trap van Zakaria Labyad uit de rechterhoek.

Ook het veldspel in het tweede bedrijf oogde gezapig. Er werd wederom weinig gecreëerd door beide ploegen. Utrecht had het voorin moeilijk tegen de fysiek sterke Polen en vooral Dessers kwam niet uit de verf, zoals dat vorig seizoen in het shirt van NAC Breda vaak wel het geval was. Twintig minuten voor tijd schrok het publiek in Utrecht op, nadat Poznan de beste kans van de wedstrijd noteerde. Nikola Vujadinovic kopte krachtig in na een corner, maar David Jensen had een antwoord op de inzet. Omdat de goalie niet klemde ontstond er een scrimmage op de doellijn, maar er werd gefloten voor buitenspel.

Cyriel Dessers had het lastig met het fysieke spel van Lech Poznan.
Cyriel Dessers had het lastig met het fysieke spel van Lech Poznan.

Pools slotoffensief
Net als de fans schrokken de spelers van Utrecht wakker en ook op de bank volgde actie. Met Ramon Leeuwin en Giovanni Troupée werd een kwartier voor tijd extra defensieve zekerheid ingebracht, om de heilige nul in eigen huis te verdedigen. Dit ging echter bijna mis, toen invaller Nicki Nielsen vanuit kansrijke positie op Jensen schoot en Maciej Gajos Jensen bijna verraste met een verraderlijk afstandsschot.

Poznan bleef beter, maar Utrecht hield stand in de slotfase. Zodoende beschikt de ploeg over een prima uitgangspositie voor de returnwedstrijd in Polen. Mochten de Domstedelingen tot scoren komen bij Poznan, is een gelijkspel voldoende voor een plek in de laatste voorronde van de Europa League. Het duel in Polen wordt 3 augustus afgewerkt.

Zakaria Labyad over FC Utrecht - Lech Poznan en een mogelijke transfer van ploeggenoot Yassin Ayoub.
Edson Braafheid kijkt uit naar de returnwedstrijd in Polen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.