Utrecht blijft maar winnen en beëindigt vervelende reeks tegen Groningen

FC Utrecht heeft de smaak te pakken. De ploeg van trainer Henk Fraser boekte zondag tegen FC Groningen de derde Eredivisie-zege op rij. Sander van de Streek kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner.

FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 1
FC Groningen

Groningen ging op bezoek bij een goedgehumeurd Utrecht. Fraser besloot vast te houden aan dezelfde elf spelers die achtereenvolgens Sparta en SC Heerenveen versloegen. In Stadion Galgenwaard gingen beide ploegen aanvallend van start. Dat leverde een aantal kansjes op voor onder anderen Tasos Douvikas, die in de punt van de aanval opnieuw de voorkeur kreeg boven Bas Dost.

Aan de andere kant was het Groningen dat in de slotfase van de eerste helft toesloeg. Neraysho Kasanwirjo legde de bal terug op Ricardo Pepi, die zijn mislukte schot voor de voeten van Florian Krüger zag belanden. De Duitser gleed de bal van dichtbij in het dak van het doel (0-1). Dat was een streep door de rekening van Utrecht, dat de goede vorm van de laatste weken hoopte door te trekken.

Utrecht draait het om
Uitgerekend Taylor Booth trok de stand na een uur weer gelijk. De middenvelder, die in de rust nog werd behandeld vanwege lichte klachten, bekroonde zijn sterke wedstrijd met een uitstekend doelpunt. Booth zette een combinatie op met Van de Streek, kreeg de bal terug en liet doelman Peter Leeuwenburgh vervolgens kansloos (1-1).

De gelijkmaker gaf het zelfvertrouwen van Utrecht een boost. Groningen werd steeds verder teruggedrongen en met Dost voor Douvikas ging de thuisploeg nadrukkelijk op jacht naar de voorsprong. Die kwam er vijf minuten voor tijd ook. Invaller Amin Younes slingerde de bal voor het doel, waar Van de Streek makkelijk was weggelopen bij Joey Pelupessy (2-1).

Winning mood
Dat betekent dat Utrecht in de winning mood blijft en over Heerenveen naar de zevende plek klimt. Bovendien maken de Domstedelingen een einde aan een vervelende reeks. De laatste thuiszege op Groningen dateerde van augustus 2015, toen Bart Ramselaar en Timo Letschert voor een 2-0 overwinning zorgden. De noorderlingen blijven steken op de dertiende plek.