Uruguay ten koste van Costa Rica naar WK

In een spannende wedstrijd heeft Uruguay zich weten te plaatsen voor de WK-eindronde van komende zomer in Zuid-Afrika. Costa Rica bood goed weerstand in Montevideo, maar had onvoldoende aan een 1-1 gelijkspel. Uruguay had de heenwedstrijd eerder met 1-0 gewonnen.

Luis Suarez begon in de basis bij Uruguay, maar de aanvaller van Ajax moest na 65 minuten het veld ruimen. Op dat moment was de stand nog 0-0. Uruguay was weliswaar beter, maar kon het verschil nog niet in doelpunten uitdrukken. Uitgerekend de vervanger van Suarez speelde een belangrijke rol.

Routinier Sebastián Abreu (33) kopte in de zeventigste minuut de 1-0 achter de Costa Ricaanse doelman Keilor Navas. Vier minuten later was de spanning echter al weer terug in de wedstrijd. Walter Centeno profiteerde van slecht uitverdedigen van de defensie van Uruguay en schoot Costa Rica op gelijke hoogte.

Ook Bryan Ruiz van FC Twente kon niets meer veranderen aan de 1-1 stand en dat betekende dat Uruguay feest kon vieren. Dat gebeurde overigens nadat de wedstrijd om bizarre redenen eerst nog vijf minuten stil had gelegen. Spelers en begeleiders van de Costa Ricaanse ploeg kregen het aan de stok met een opdringerige cameraploeg.