Uruguay profiteert van misstap Ecuador, Argentinië foutloos

Uruguay is dankzij Edinson Cavani de nieuwe koploper van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. De aanvaller van Paris Saint-Germain kroonde zich tot matchwinner in het duel met Peru. Argentinië zette Bolivia al voor rust aan de kant.

Uruguay - Peru 1-0
Doelman Pedro Gallese had geen antwoord op de pegel van Cavani in de 53ste minuut vanaf de linkerflank. Het snoeiharde schot van de aanvaller, bediend door Luis Suárez, bezorgde Uruguay in de nacht van dinsdag op woensdag de nipte overwinning én de koppositie.

Want eerder op de avond ging Ecuador met liefst 3-1 onderuit tegen Colombia. Daardoor bleef dat land steken op dertien punten. Uruguay heeft hetzelfde aantal punten na zes speelronden, maar heeft een beter doelsaldo (12-4) dan La Tricolor (12-7).

Argentinië - Bolivia 2-0
Kort daaronder volgt Argentinië. Een goal van Gabriel Mercado in de twintigste minuut en de vijftigste interlandgoal van Lionel Messi, een benutte strafschop tien minuten na de openingstreffer, volstonden voor een overwinning op Bolivia en hielden La Albiceleste - met elf punten - in het spoor van de twee koplopers.

Lionel Messi viert zijn treffer tegen Bolivia. De sterspeler van Barcelona benutte een strafschop en bepaalde de eindstand op 2-0.

Venezuela - Chili 1-4
Nummer vier Chili had geen moeite met Venezuela. Romulo Otero zette het thuisland in de negende minuut nog wel op voorsprong, maar die ene treffer werd in het restant weggepoetst door Mauricio Pinilla en Arturo Vidal. De twee namen beiden twee goals voor hun rekening: 1-4.

Paraguay - Brazilië 2-2
Ook tegen Paraguay kwam Brazilië niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het Luis Suárez die de Brazilianen dwars zat, dit keer brachten Dario Lezcano en Édgar Benítez de Seleção in de problemen. Door het duo had Paraguay na 49 minuten een 2-0 voorsprong. Ruim tien minuten voor tijd verzorgde Ricardo Oliveira de aansluitingstreffer, waarna Barcelona-back Daniel Alves in de absolute slotfase nog een punt veiligstelde voor de bezoekers. Brazilië is daardoor zesde, met vier punten achterstand op de lijstaanvoerders Uruguay en Ecuador.