Update Spanje: La Liga-president wil clubs in startblokken voor hervatting

Reacties

Javier Tebas heeft alle clubs in La Liga gevraagd om de trainingen zo snel mogelijk weer te hervatten. De La Liga-voorzitter kijkt naar de opties om de wedstrijden op het hoogste niveau in Spanje zo snel mogelijk weer door te laten gaan.

Update Spanje: La Liga-president wil clubs in startblokken voor hervatting
© Pro Shots

Het belangrijkste daarbij is dat de gezondheid van spelers en staf niet in gevaar komt. Dat is vanuit La Liga nog eens bevestigd bij een speciale videovergadering met vertegenwoordigers van de twintig clubs. Wel heeft Tebas de ploegen gevraagd zo snel mogelijk weer te gaan trainen, zodat spelers wedstrijdfit zijn als duels door kunnen gaan.

Het meest optimistische scenario in Spanje is dat er vanaf 23 april weer gespeeld wordt in La Liga. De kans is volgens Marca echter groter dat de competitie begin mei pas hervat wordt. Door het verplaatsen van het EK naar 2021 is er in ieder geval tot eind juni ruimte gecreëerd op de voetbalkalender. Op het hoogste niveau in Spanje, dat zwaar getroffen wordt door de corona-crisis, moeten nog elf speelrondes worden afgewerkt. Volgens Tebas wordt er zolang er in het land een noodtoestand is niet gespeeld.

Beste Barcelona sinds 2000: 'Twijfelshow tussen Neymar of Ronaldinho'
Beste Real Madrid sinds 2000: 'Goals in overvloed met Zidane, Ronaldo en Ronaldo'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.