Update Memphis uit Amsterdam, Blom bezorgt kebab

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Update Memphis uit Amsterdam, Blom bezorgt kebab
© Pro Shots

Memphis Depay werkt 104 dagen na zijn knieoperatie nog immer hard aan zijn herstel. De Oranje-international heeft zijn werkterrein verlegd naar Amsterdam, en om preciezer te zijn naar het Olympisch Stadion.

'Ik heb de grootste lol en gun de fooi aan een goed doel.' 
• Scheidsrechter Kevin Blom heeft door de opschorting van het voetbal wat tijd over. Hij gebruikt het om in zijn woonplaats boodschappen te doen voor een buurman én voor het bezorgen van kebab, van Mister Kebab in Alphen aan den Rijn.

FC Den Bosch heeft zich met een bijzondere video van z'n goede kant laten zien. Om 20.00 uur, als normaal gesproken de aftrap zou zijn in De Vliert, noemt perschef Edwin Smolders niet de namen op van de spelers. Hij noemt de namen van de mensen van FC Den Bosch die hun bijdrage leveren aan de strijd tegen het coronavirus.

•  In een Q&A met het Instragram-account van Crystal Palace heeft Patrick van Aanholt zijn favoriete vijfmans-team van Nederlandse spelers gekozen. Voor zijn five-a-side koos de linksback Kenneth Vermeer, Nathan Aké, Memphis Depay en Frenkie de Jong. Uiteraard mag hij zelf niet ontbreken. Overigens openbaarde de Oranje-international desgevraagd vroeger fan te zijn geweest van Ajax en PSV tegelijk. 'Maar dat was in Nederland, ik was vooral fan van Barcelona'

•  Antoine Griezmann heeft het desgevraagd opgenomen voor Olivier Giroud. De twee werden in de zomer van 2018 samen wereldkampioen in Rusland. Karim Benzema liet zich afgelopen week stevig uit over de kwaliteiten van Giroud. Een vergelijking tussen de wereldkampioen en de bij het Franse elftal uit de gratie geraakte spits van Real Madrid vond Benzema zelf onzin. 'Je vergelijkt Formule 1 ook niet met karten.' Bij ESPN werd Griezmann naar die rel gevraagd. 'Ik kan er niet te veel over zeggen, dan kom ik in de problemen... Maar wat ik wel weet: Giroud is een geweldige gozer, een goede voetballer en hij heeft ons geholpen wereldkampioen te worden. En daar gaat het om.'

•  Alsof hij nooit is weggeweest, de thuistraining biedt Arjen Robben – of Mr. Wembley zoals de club hem noemt refererend aan de winnende goal in de Champions League-finale van 2013 – de kans zijn oud-ploegmakkers van Bayern München te vergezellen. Zijn oud-ploeggenoten kwamen met een hartelijke begroeting voor 'Arjentito', zoals Serge Gnabry de Nederlandse oud-international noemde. De gestopte buitenspeler had ogenschijnlijk weinig moeite met de oefeningen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We konden wel een opsteker gebruiken en deze kregen we in de schoot geworpen.'
• Voor Achilles'29 werd het opnieuw een seizoen vol ellende en met één punt uit twintig wedstrijden leek de vierde degradatie op rij onafwendbaar voor de ooit ambitieuze betaaldvoetbalclub. De KNVB heeft echter een streep door het restant van het amateurseizoen gezet en besloten dat er geen kampioenen, geen promovendi én geen degradanten komen. Dat betekent dus dat Achilles in de Hoofdklasse blijft. 'Het pakt voor ons toevallig goed uit, maar ik heb wel echt ook medelijden met de club die bovenaan staat', zegt voorzitter Pjotr van der Horst tegen de NOS.

Ruud Kaiser (foto boven) is volgend seizoen hoofdtrainer in Groesbeek. 'Wij zijn een van de ploegen die supergeluk hebben', zegt hij. Kaiser heeft de taak om de vrije val te stoppen en Achilles te stabiliseren. 'We moesten lachen, François Stevens (toekomstig keeperstrainer, red.) en ik. We zeiden tegen elkaar: dat stabiliseren is al aardig gelukt. We hebben onze taak eigenlijk al volbracht. We lopen een jaar voor op schema, dat is wel goed gedaan van ons, haha.'

• Feyenoorder Renato Tapia wordt helemaal gek van het thuiszitten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Quarantine be like... 😂🤣🤪

Een bericht gedeeld door Renato Tapia (@renatotapiac) op

'Ik was enorm verbaasd door die actie van Zinedine Zidane. Ik had met hem gewerkt bij Juventus en ik heb hem daar leren kennen als een geweldig persoon, erg vriendelijk en intelligent.'
Marcelo Lippi was in 2006 bondscoach van Italië, dat ten koste van Frankrijk wereldkampioen werd. In de finale werd Zinedine Zidane met rood naar de kant gestuurd, na het uitdelen van een kopstoot aan Marco Materazzi. Lippi vertelt aan RAI 1 dat hij tijdens de zelfisolatie alle wedstrijden van het WK heeft teruggekeken en dat hij nog steeds niets begrijpt van het moment van kortsluiting van Zizou.

'Rood en zwart, die kleuren zitten voor altijd in mijn hart. Het zijn de kleuren van een club die me zó ontzettend veel gegeven heeft...'
Andriy Shevchenko is nog altijd dankbaar voor alles wat AC Milan voor hem heeft gedaan. De voormalig topspits won als speler van Milan de Ballon d'Or, pakte de Champions League en werd een keer kampioen van Italië.

Robbie Fowler werd voor vier wedstrijden geschorst voor snuiven, terwijl hij in zijn spelersloopbaan nooit (laten we een kleine slag om de arm houden: nooit bewezen) cocaïne heeft gebruikt. Hoe zat dat ook alweer? De voormalig spits speelde in zijn tijd bij Liverpool vaak met een neuspleister en werd daardoor door de fans van Everton beschuldigd van drugsgebruik. Toen Fowler scoorde in de Merseyside-derby, vandaag precies 21 jaar geleden, vierde hij dit doelpunt door voor het uitvak te doen alsof hij een lijn op het veld opsnoof. Het moment staat in de boeken als een van de meest memorabele juichmomenten uit de geschiedenis van het Engelse voetbal, maar werd dus wel bestraft met een schorsing.

• De blik op de kalender brengt ons bij de jarigen van vandaag. Het voorstel is om bij het langsrijden te toeteren voor de huizen van Tim Krul (32), Sari van Veenendaal (30), Gabriel Jesus (23), Sotiris Ninis (30), Leon Vlemmings (50), Ruben Schaken (38), Maxi López (36), Roland Bergkamp (29) en Wout Faes (22), die een jaartje ouder zijn geworden. Van harte!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.