Unnerstall opent jacht op Zoet

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Koploper PSV kan zaterdag in de uitwedstrijd bij AZ een grote stap richting het kampioenschap zetten. In de onderste regionen spelen Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam een thuisduel met respectievelijk PEC Zwolle en VVV-Venlo. NAC Breda, dat ook nog niet veilig is, ontvangt Vitesse.

Unnerstall opent jacht op Zoet

SPARTA ROTTERDAM - VVV-VENLO

Aftrap: 20.45 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Laatste 5 duels Sparta Rotterdam: 6 punten
Laatste 5 duels VVV-Venlo: 3 punten

ACTUEEL

• Waar VVV-Venlo het hele seizoen knap in de middenmoot bivakkeert, is Sparta Rotterdam al maanden verwikkeld in een degradatiestrijd. De Rotterdammers hebben als nummer zeventien maar één punt meer dan hekkensluiter FC Twente.

• Tegenstanders van Sparta Rotterdam scoorden dit Eredivisie-seizoen al vijftien keer met inzetten van buiten het zestienmetergebied. Geen club incasseerde zoveel goals op deze manier als De Kasteelheren.

VVV-Venlo speelde deze Eredivisie-jaargang al dertien keer gelijk. Vorig seizoen wonnen AZ en FC Groningen dit klassement met dertien remises.

VVV-Venlo speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen FC Twente.

Sparta Rotterdam kwam dit Eredivisie-seizoen in liefst elf wedstrijden niet tot scoren, meer dan elke andere club. Met 26 goals zijn De Kasteelheren ook het minst productieve team.

• Sinds de jaarwisseling hield doelman Lars Unnerstall van VVV-Venlo liefst vier keer de nul. Alleen PSV-keeper Jeroen Zoet noteerde meer clean sheets: vijf.

• VVV-Venlo heeft drie spelers in de gelederen die dit Eredivisie-seizoen een rechtstreeks aandeel hadden in minimaal tien treffers: Vito van Crooij (tien), Lennart Thy (twaalf) en Clint Leemans (twaalf). Met 'rechtstreeks aandeel' wordt een doelpunt of een assist bedoeld. In het seizoen 2009/10 had VVV-Venlo voor het laatst op Eredivisie-niveau drie spelers die in dit opzicht de dubbele cijfers haalden.

HISTORIE

• Sparta Rotterdam kan tegen VVV-Venlo wellicht moed putten uit de positieve balans in thuiswedstrijden tegen de Limburgers. Van de voorgaande zeventien Eredivisie-edities zetten De Kasteelheren er liefst tien in winst om. Vier duels kenden geen winnaar en drie keer trok VVV-Venlo aan het langste eind.

• De laatste uitgave van Sparta Rotterdam - VVV-Venlo op Eredivisie-niveau dateert alweer uit het seizoen 2009/10. Dankzij goals van Joshua John en Édouard Duplan won de thuisploeg met 2-0.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen Sparta Rotterdam en VVV-Venlo:

Seizoen Uitslag
1988/89 1-1
1991/92 1-1
1993/94 2-2
2007/08 2-0
2009/10 2-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.