Overwinning op VVV geeft Sparta lucht

Na tien wedstrijden kon Sparta Rotterdam weer een overwinning begroeten. VVV-Venlo kwam een snelle tegentreffer niet te boven (2-0).

De positie van Sparta-trainer Frans Adelaar stond onder druk na de 2-1 nederlaag bij Roda JC. Het antwoord kwam tegen VVV-Venlo al na minder dan een minuut. Joshua John zette de toon voor Sparta dat na de vroege openingstreffer op zoek ging naar een ruimere marge.

Na ruim een half uur had Sparta de gewenste tweede treffer binnen. Edouard Duplan rondde met het hoofd een voorzet van Darko Bodul af en bood zijn ploeg een perspectiefrijk vooruitzicht.

VVV-Venlo, dat nog wacht op een eerste zege op vreemde bodem, kreeg zeven minuten een reddingsboei toegeworpen. Sparta-back Donovan Slijngard ontving van scheidsrechter Kevin Blom een directe rode kaart voor zijn charge op Ruben Schaken.

Met een man meer voerde VVV de druk op het Rotterdamse doel op. Kansen voor onder anderen Ferry de Regt, Sandro Calabro en de ingevallen Michael Uchebo bleven zonder resultaat, zodat Sparta na tien wedstrijden weer een zege kon vieren en zo weer lucht kreeg in de strijd tegen degradatie.