United-legende Scholes start trainerscarrière in League Two

Reacties

Paul Scholes heeft zijn eerste baan als manager te pakken in Engeland. De Manchester United-icoon heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij Oldham Athletic.

United-legende Scholes start trainerscarrière in League Two

De aanstelling van Scholes hing al een tijdje in de lucht, maar is nu pas officieel geworden. Voordat hij aangesteld zou kunnen worden, moest er eerst een onderzoek van de English Football League (EFL) plaatsvinden. De oud-middenvelder heeft immers aandelen van Salford City, de club uit zijn geboorteplaats. Omdat Salford momenteel goed presteert op het vijfde niveau, is het zomaar mogelijk dat Oldham en Salford volgend seizoen in dezelfde competitie spelen.

De EFL heeft gekeken of zo'n situatie voor problemen kan zorgen. De organisatie bepaalde dat de betrokkenheid van Scholes bij Salford niet groot genoeg is, om zo'n stap tegen te houden. Drie dagen na die uitspraak heeft Oldham Athletic de komst van de oud-international officieel gemaakt.

'Paul heeft alles gewonnen wat er te winnen valt in het voetbal. Hij is een man die heel veel voetbalkennis naar onze club brengt en iedereen zal zien hoe hongerig hij is om te slagen als manager. Het is geen geheim dat hij deze baan dolgraag wilde en iedereen kent zijn gevoel voor onze club, dus ik ben erg blij dat hij nu officieel deel uitmaakt van de Oldham-familie', reageert eigenaar Abdallah Lemsagam op de komst van Scholes.

De 44-jarige Scholes zit dinsdag al op de bank bij Oldham Athletic, dat het in eigen huis opneemt tegen Yeovil Town.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.