Grote Man Utd-reünie: ook Beckham koopt zich in bij Salford City

Reacties

De club Salford City zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar daar kan weleens snel verandering in komen. David Beckham heeft namelijk tien procent van de aandelen van de club gekocht.

Grote Man Utd-reünie: ook Beckham koopt zich in bij Salford City

En Beckham is bepaald niet de eerste die dit doet. Ook Garry Neville, Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes en Nicky Butt zijn mede-eigenaar van Salford City door ieder tien procent van de aandelen op te kopen. Zodoende is nu zestig procent van de club in handen van de groep Manchester United-iconen. De overige veertig procent is in handen van de steenrijke zakenman Peter Lim uit Singapore.

Het is de bedoeling dat Salford City zich snel zal ontwikkelen tot profclub. Op dit moment komt het nog uit in de National League, het vijfde niveau van Engeland. Beckham, die al eigenaar is van de Amerikaanse club Inter Miami, heeft hoge verwachtingen van Salford City in de komende jaren en legt in een statement uit waarom ook hij een aandeel heeft genomen in de club.

'Het is een zeer speciale club en we doen dit met een speciale groep mensen', aldus Beckham, die jarenlang met de broertjes Neville, Giggs, Scholes en Butt in de jeugdopleiding van Manchester United speelde en later doorbrak in het eerste. 'Mijn vroegere jaren in Manchester vonden voor een groot deel plaats in Salford. Ik ben daar voor een groot deel opgegroeid en ben blij dat ik nu ook deel uitmaak van deze club, samen met de andere jongens.'

'Salford City heeft heel veel succes behaald in een korte periode. De supporters zijn fantastisch en ik vind het geweldig dat ik weer vaker in Salford zal zijn', besluit Beckham. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.