United en Engeland vrezen blessure Rooney

Wayne Rooney zal maandag in ieder geval niet in actie komen vanwege een enkelblessure. De jonge international raakte geblesseerd in het verloren uitduel van Manchester United met Chelsea.

United en Engeland vrezen blessure Rooney

Een kwartier voor tijd klapte Rooneys rechterenkel om in een spurt met Paulo Ferreira. De twintigjarige aanvaller greep direct naar zijn voet en liet merken flink veel pijn te hebben. Rooney staat niet te boek als iemand met een lage pijngrens, maar moest wel per brancard van het veld.

'We weten nog niet hoe erg het is', reageerde manager Alex Ferguson voor de camera van Sky Sports. 'We zullen moeten wachten tot hij terug is in Manchester. Het is flink gekneusd, we zullen moeten afwachten.'

Het competitieduel dat Man United maandag afwerkt tegen Middlesbrough komt in ieder geval te vroeg voor Rooney. In hoeverre de rest van het seizoen en deelname aan het WK in gevaar is, zal pas blijken na een uitgebreid onderzoek. Zondag zal de medische staf meer zeggen, verklaarde assistent-coach Carlos Queiroz.

'Ik was geschrokken', reageerde Chelsea-coach José Mourinho. 'Engeland heeft the boy nodig, het WK heeft deze jongen nodig.' Maar de Portugese succescoach had ook goed nieuws. 'Ik dacht dat het een ernstige blessure was, maar ik sprak met iemand van hun staf en zij vertelden me dat het WK geen probleem was.'

Bekijk hier al onze video's