Union Berlin wil doorpakken met Vertessen

Reacties

Yorbe Vertessen lijkt alsnog op weg naar de uitgang bij PSV. De 23-jarige aanvaller heeft aangegeven deze transferwindow te willen vertrekken, Union Berlin wil doorpakken en PSV lijkt nu alsnog bereid mee te werken, maar wel na het bekerduel met Feyenoord van morgen.

Union Berlin wil doorpakken met Vertessen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PSV
PSV

Dat laatste heeft alles te maken met de fitheid van Noa Lang en Hirving Lozano. De twee vleugelspitsen zijn hersteld van een hamstringblessure en hebben geen terugslag meer gehad na hun recente invalbeurten. Gedurende hun absentie en die van Ismael Saibari (Afrika Cup) en Joey Veerman (kuitblessure) was er ruimte in het basiselftal voor Yorbe Vertessen.

Zo speelde Malik Tillman door de afwezigheid van de laatste twee weer op het middenveld en was Vertessen de linksbuiten. Van trainer Peter Bosz mocht de Belg dan ook niet vertrekken. Volgens de trainer had de linksbuiten al veel waarde gehad voor PSV en zou hij dat ook nog gaan hebben. Dat bleek natuurlijk in het spectaculaire Champions League-duel met Sevilla (3-2) en recenter nog met een fraai doelpunt in het bekertreffen met FC Twente.

Maar met Lozano en Lang weer fit en bovendien de aanwezigheid van Tillman, die ook op de vleugels wordt gebruikt door Bosz, dreigt Vertessen opnieuw vierde of zelfs vijfde keus te worden. Bosz begrijpt de onvrede van Vertessen gezien zijn geringe speeltijd heel goed – hij scoorde drie keer in de Eredivisie. Met de terugkeer van de andere vleugelaanvallers lijkt PSV nu toch mee te willen werken, terwijl hij van Bosz eerder niet weg mocht.

Union Berlin wil doorpakken zodat Vertessen eventueel zondag al zou kunnen starten in de degradatiekraker tegen Darmstadt 98. PSV lijkt de Belg echter nog mee te willen nemen voor het bekerduel met Feyenoord. Met de transfer van Vertessen zou naar verluidt ongeveer een bedrag van vijf miljoen euro zijn gemoeid. Indien Vertessen vertrekt, komt er een einde aan een verblijf van veertien jaar bij PSV.

Spelersprofiel

Y. Vertessen


Geboortedatum:
8 januari 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Tienen
Nationaliteit
België
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Union Berlin
Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
VfL Bochum
31
6
12
13
37-62
-25
30
16
FSV Mainz 05
31
5
13
13
32-49
-17
28
17
1. FC Köln
31
4
11
16
24-54
-30
23
18
Darmstadt 98
31
3
8
20
30-73
-43
17
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.