Union Berlin schrijft historie en bezegelt lot Stuttgart

Reacties

Union Berlin wordt de 56ste club in de Duitse Bundesliga-historie. De club uit de Duitse hoofdstad hield VfB Stuttgart op een doelpuntloos gelijkspel en dat was voldoende voor promotie na de 2-2 uit het heenduel.

Union Berlin schrijft historie en bezegelt lot Stuttgart
Union Berlin
Union Berlin
0 - 0
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Sinds 2009 was Union Berlin een vaste waarde in de Tweede Bundesliga, waar het steevast in het linkerrijtje eindigde. De derde plaats van dit jaar was de hoogste klassering die Berlijnse club ooit bereikte op het tweede niveau. Na de 2-2 van afgelopen donderdag in Stuttgart was Union Berlin zelfs héél dicht bij een debuut in de Bundesliga. De cultclub hoefde zodoende niet eens te winnen in het Stadion An der Alten Försterei. Een 0-0 of 1-1 gelijkspel was ook voldoende.

Die gelijke stand dacht VfB Stuttgart razendsnel te doorbreken. Dennis Aogo zag zijn bal na negen minuten binnen gaan, maar het was Nicólas González die in buitenspelpositie stond en dus er voor zorgde dat de goal werd afgekeurd. Het was meteen de grootste kans van de Bundesliga-club in de eerste helft, waarna Mario Gómez in de tweede helft zijn ploeg naar handhaving moest loodsen.

Maar ook de 78-voudig Duits international lukte het niet om VfB Stuttgart aan een goal te helpen. Sterker nog, het was Union Berlin dat in de tweede helft even dacht een penalty te mogen nemen. Suleiman Abdullahi werkte de bal tegen de paal, maar bij de thuisploeg vonden ze dat de spits onreglementair werd neergehaald. Die protesten werden echter verworpen en dus mocht VfB Stuttgart blijven hopen.

De nummer zestien van het afgelopen Bundesliga-seizoen had minstens één goal nodig om niet na twee Bundesliga-seizoenen weer af te dalen naar het tweede niveau in Duitsland. Die goal kwam er niet. Union Berlin wordt daardoor de 56ste club in de Bundesliga-historie en zorgt ervoor dat er na 42 jaar weer een stadsderby in Berlijn plaatsvindt op het hoogste niveau in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.