Unieke status Mourinho, BVB hoopt op goals Lewandowski

Reacties

De eerste twee returns in de kwartfinales van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van dinsdagavond (aftrap 20.45 uur).

Unieke status Mourinho, BVB hoopt op goals Lewandowski

BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID (20.45 UUR) | HEENDUEL: 3-0

● Borussia Dortmund moet boven zichzelf uitstijgen om de halve finale van de Champions League te kunnen bereiken. De ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft minstens drie doelpunten nodig om de stand weer in evenwicht te brengen. Dit seizoen slaagde BVB er al tien keer in een wedstrijd met minstens drie goals verschil te winnen.

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski.

● Dortmund kan weer beschikken over zijn goalgetter Robert Lewandowski, die terugkeert van een schorsing. De Poolse aanvaller was in de vorige thuiswedstrijd tegen Real Madrid (vorig seizoen, 4-1 thuiszege in de halve finale) goed voor vier treffers. Lewandowski staat dit seizoen in veertig officiële duels voor Borussia op 24 doelpunten.

● Real Madrid kan voor de vierde keer op rij de halve finale in de Champions League bereiken. De Spanjaarden hebben met zeventien nederlagen, zes gelijke spelen en slechts twee zeges weliswaar een beroerde Europese balans op Duitse bodem, maar ze kunnen zich na de eerdere 3-0 zege in de heenwedstrijd in Madrid wel wat blikschade permitteren.

● Real Madrid - samen met Atlético Madrid als enige ploeg nog ongeslagen in de CL - is met 32 doelpunten de meest productieve ploeg van dit Champions League-seizoen. Cristiano Ronaldo, die vanwege knieklachten zeer waarschijnlijk zal ontbreken in het Signal Iduna Park, nam er liefst veertien voor zijn rekening.

CHELSEA - PARIS SAINT-GERMAIN (20.45 UUR) | HEENDUEL 3-1

● Chelsea klampt zich voor de return tegen Paris Saint-Germain stevig vast aan zijn thuisbalans onder manager José Mourinho. De Londenaren verloren op Stamford Bridge maar twee van hun 114 officiële duels onder leiding van de Portugees, tegen 88 zeges en 24 gelijke spelen.

José Mourinho.
José Mourinho.

● Mourinho heeft een uitstekend trainersrapport in de kwartfinale van de Champions League. De Portugese coach werd nog nooit uitgeschakeld in deze fase van het miljoenentoernooi. Zeven keer loodste hij zijn ploeg naar de laatste vier: één keer met FC Porto, twee keer met Chelsea, één keer met Internazionale en drie keer met Real Madrid.

● PSG is met een 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd dicht bij de tweede halve finale in de CL-historie van de club. De enige keer dat de Parijzenaars de laatste vier van de Europese topcompetitie bereikten, was in 1994/95. Uiteindelijk versperde AC Milan destijds de weg naar de finale.

● PSG won zes van zijn laatste elf uitwedstrijden in de Champions League en leed in die reeks maar twee nederlagen. In elf van de veertien tweeluiken waarbij de club in de heenwedstrijd op eigen veld een voorsprong opbouwde, bekerde PSG uiteindelijk ook verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.