Unieke prestatie Trossard helpt Arsenal langs Fulham

Arsenal heeft zondag met gemak afgerekend met Fulham. De klus was in de eerste helft al geklaard met Leandro Trossard in de hoofdrol.

Fulham
Fulham
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal zocht na 45 minuten op Craven Cottage de kleedkamer op in de wetenschap dat het de drie punten al bijna niet meer kon ontgaan. Doelpunten van Gabriel, Gabriel Martinelli en Martin Ødegaard hadden het krachtsverschil met Fulham tot uitdrukking gebracht; 0-3.

Trossard leverde een historische bijdrage aan de overtuigende eerste helft van Arsenal. De Belg, die afgelopen winter werd overgenomen van Brighton & Hove Albion, tekende voor de assist van alle goals in de eerste helft. In de historie van de Premier League heeft niemand eerder een dergelijke bijdrage geleverd in de eerste helft van een uitwedstrijd.

Fulham, met Kenny Tete in de basis, deed in de tweede helft pogingen de schade te repareren. The Cottagers kwamen ook dicht bij op zijn minst een eretreffer. Doelman Aaron Ramsdale en de lat stonden die in de weg. De rentree van Gabriel Jesus was het andere goede nieuws voor The Gunners. De Braziliaan, die in december tijdens het WK een zware knieblessure opliep, kwam een kwartier voor tijd als vervanger van Trossard.

Koploper Arsenal heeft met de overwinning de voorsprong op nummer twee Manchester City weer op vijf punten gebracht. Fulham moet een pas op de plaats maken en vindt zichzelf terug op de negende plaats.