Unieke Champions League-wedstrijd draait uit op domper voor Ajax Vrouwen

Reacties

Ajax Vrouwen heeft dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League kennisgemaakt met de wetten van het absolute topvoetbal. Tegenstander Chelsea bleek zeer effectief in de Johan Cruijff Arena, waardoor een plek in de halve finale ver weg is voor het Amsterdamse vrouwenelftal.

Unieke Champions League-wedstrijd draait uit op domper voor Ajax Vrouwen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Chelsea
Chelsea

De avond begon nog zo mooi in Amsterdam. Er werd omgeroepen dat er 35.991 tickets verkocht waren voor de wedstrijd, een record in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Daarna zagen een record aantal fans dat de eerste grote kans voor Ajax was. Clubtopscorer aller tijden Romée Leuchter raakte de paal. Chelsea schrok wakker en de huidige koploper van de Women's Super League gaf vervolgens het initiatief niet meer weg.

In de achttiende minuut viel de 0-1, nadat Lauren James de bal via Ajax-verdedigers Kay-Lee de Sanders en Daliyah de Klonia had gekregen. Er was een lange VAR-check voor nodig, in eerste instantie werd de goal wegens buitenspel nog afgekeurd. Een half uur later ging het andersom: de 0-2 van Guro Reiten werd goedgekeurd, maar na een VAR-check bleek Sjoeke Nüsken hinderlijk buitenspel te hebben gestaan.

Zo leek Ajax te ontsnappen, maar Chelsea bleef aandringen en kwam voor rust alsnog op 0-2. Nüsken gleed de bal binnen na een lage voorzet vanaf links en haalde zo flink wat spanning weg uit de wedstrijd. Ajax, dat voor het eerst in de kwartfinale van de Champions League stond, kon Chelsea namelijk niet langdurig onder druk zetten. De afwezigheid van de geschorste Sherida Spitse hielp daar uiteraard niet bij.

Ook tijdens de returnwedstrijd in Londen zal Ajax een speler moeten missen. De zestienjarige revelatie Lily Johannes kreeg al vroeg in de wedstrijd geel voor een overtreding op Reiten en is daardoor automatisch geschorst. Omdat Chelsea in de tweede helft nog een keer scoorde (kopbal Nüsken), is de halve finale wel heel erg ver weg voor Ajax. Volgende week woensdag staan de clubs weer tegenover elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.