Unieke beelden: Man City-directeuren verbazen zich over spelerslijst

Reacties

Net als diverse andere clubs opende Manchester City zijn deuren om fans een uniek inkijkje te geven in het dagelijkse leven bij een topclub. In de nieuwste aflevering van de documentaire Together: Champions Again praten directeuren Txiki Begiristain en Omar Berrada over de lijst met transfervrije spelers.

Unieke beelden: Man City-directeuren verbazen zich over spelerslijst
© Pro Shots

Net als FC Utrecht, Feyenoord, Arsenal en Sunderland gaf Man City enkele journalisten de kans om mee te lopen met spelers, staf en beleidsbepalers van de club. Waar de meeste clubs hun rechten verkochten, toont Man City de documentaire op het eigen clubkanaal. Een cameraploeg liep vorig seizoen mee bij Man City, richting het einde van het seizoen werden alle transfervrije toppers besproken op de kantoren van de Engelse kampioen.

Tijdens een bespreking pakten Begiristain en Berrada een lijst met alle spelers die over een paar maanden uit hun contract liepen. 'Mbappé, Pogba, Dybala, Rüdiger, allemaal zijn ze straks transfervrij. Dat zag je vroeger niet', somde Berrada vol ongeloof op. 'Als je me dit tien jaar geleden had verteld… We hebben het over spelers van clubs als Paris Saint-Germain, Chelsea, Internazionale, Juventus, Bayern München, Barcelona, mijn god.'

Txiki Begiristain.
© City+
Txiki Begiristain.

Tijdens de bespreking klopten de directeuren van Man City zichzelf op de borst: zij hadden immers met diverse contractverlengingen voorkomen dat hun sterspelers gratis de deur uitliepen. Begiristain sprak tijdens de bespreking uit dat hij erg veel risico zag in de aflopende contracten. 'In de zes maanden dat je met een andere club mag praten over contract kun je maar beter niet geblesseerd raken. Maar deze lijst is ongelooflijk.'

Uiteindelijk heeft de clubleiding van Man City weinig gedaan met de lijst, alleen reservekeeper Stefan Ortega kwam transfervrij naar het Etihad Stadium. Voor Sergio Gómez (Anderlecht), Kalvin Phillips (Leeds United) en Erling Haaland (Borussia Dortmund) werd een transfersom betaald.

Omar Berrada.
© City+
Omar Berrada.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.