Unicum voor Portugal: in elk duel een videoscheidsrechter

Reacties

Scheidsrechters in de Portugese competitie krijgen volgend seizoen bij elke wedstrijd hulp van de videoarbiter, zo heeft de Portugese voetbalbond FPF donderdag naar buiten gebracht. Het is voor het eerst dat op deze schaal wordt geëxperimenteerd met het 'extra paar ogen'.

Unicum voor Portugal: in elk duel een videoscheidsrechter

'Officieel is dit nog steeds een test, omdat de videoscheidsrechter pas op z'n vroegst vanaf 2018/19 is toegestaan. De IFAB (het orgaan dat waakt over de spelregels, red.) heeft ons hier echter toestemming voor gegeven', zegt Fernando Gomes, de voorzitter van de FPF. 'Voor zover mogelijk zullen wij als bond de kosten voor onze rekening nemen.'

FIFA-preses Gianni Infantino juicht het Portugese initiatief toe. 'Hopelijk werkt deze test in het land van de Europees kampioen inspirerend.' Infantino is gebaat bij zoveel mogelijk experimenten, aangezien de FIFA onlangs besloot dat de videoarbiter tijdens het WK 2018 wordt ingezet.

In Nederland werd dit seizoen tijdens enkele duels in het KNVB-bekertoernooi al gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter, die dankzij een 'oortje' rechtstreeks contact onderhoudt met de arbiter op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.