Unicum: veelbesproken De Mil handhaaft zich met tweede club in Pro League

Reacties

Rik de Mil (42) is erin geslaagd om twee clubs in de hoogste afdeling van België te houden. De coach hield Westerlo na de meest besproken remise dit seizoen in de Pro League, maar werd door die actie wel ontslagen. Charleroi twijfelde niet en trok de coach aan. Met hem aan boord werd handhaving vrijdagavond een feit.

Unicum: veelbesproken De Mil handhaaft zich met tweede club in Pro League
© Pro Shots
AS Eupen
AS Eupen
1 - 2
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi

Charleroi werd veroordeeld tot de play-offs om handhaving en daardoor werd trainer Felice Mazzù onslagen. De Mil werd zijn opvolger en moest in de poule van vier voorkomen dat hij bij de onderste twee ploegen kwam, al had hij wel een voorsprong van minimaal vijf punten op de andere teams.

Na een gelijkspel tegen RWDM werd er gewonnen van achtereenvolgend Kortrijk en tweemaal achter elkaar van Eupen. In de zes duels daarvoor had Charleroi slechts één duel gewonnen in de hoogste afdeling van België. 

Door die ongeslagen reeks onder De Mil kan Charleroi niet meer degraderen. Als RWDM zondagmiddag wint van Kortrijk, dan is alles zelfs al beslist in de play-offs tegen degradatie. Dan dalen Kortrijk en Eupen af naar het tweede niveau van België. Voormalig Vitesse-huurling Bartosz Bialek scoorde vrijdagavond nog wel namens de thuisclub vlak voor tijd, maar kon een nederlaag dus niet meer afwenden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Charleroi
Meer over Charleroi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.