'Underdog' Schalke kan Huntelaar gebruiken tegen Ajax

Reacties

Schalke 04 werkt met spanning toe naar de return tegen Ajax in de kwartfinale van het Europa League-toernooi. Na het verlies in Amsterdam (2-0) willen de Duitsers het in eigen huis rechttrekken. Klaas-Jan Huntelaar zal daarbij mogelijk weer een rol spelen.

'Underdog' Schalke kan Huntelaar gebruiken tegen Ajax

De Nederlandse spits viel in de heenwedstrijd twintig minuten voor tijd in, maar miste door griep het Bundesliga-duel met SV Darmstadt 98 (2-1 verlies) van afgelopen weekend. Nu is hij weer fit en beschikbaar voor de tweede ontmoeting met zijn oude club.

Peter Bosz gaf in aanloop naar de wedstrijd aan dat hij een 'getergd' Schalke verwacht en de Ajax-trainer kan weleens gelijk krijgen. Guido Burgstaller, die normaal gesproken de spitspositie invult, geeft aan dat zijn ploeg er vol voor zal gaan. 'Iedereen heeft een droom. Wij willen die van ons in leven houden, ook al zijn we nu de underdog', vertelde de aanvaller op de persconferentie in aanloop naar het duel in Gelsenkirchen. 'Thuis zijn we sterk. We moeten voortbouwen op ons verleden. We hebben hier mooie wedstrijden gespeeld en moeten nu dit klusje klaren.'

Volgens Schalke-coach Markus Weinzierl moet Ajax niet onderschat worden. 'Ze hebben veel sterke punten. Vooral hun buitenspelers maakten een goede indruk op mij in de heenwedstrijd. We moeten ons goed voorbereiden om hen in toom te houden. We zullen agressief moeten spelen en Ajax niet in de wedstrijd laten komen. Een vroeg doelpunt is alleen daarom al zeer wenselijk.'

Waar Huntelaar weer fit is, staat er een vraagteken achter de naam van Benedikt Höwedes. De verdediger, die de heenwedstrijd uitspeelde, kampt met klachten in zijn kuit. Sead Kolasinac is ook een twijfelgeval. Hij miste Ajax-thuis door een spierblessure, maar kan mogelijk wel aantreden. Thilo Kehrer is geschorst.

Schalke 04 - Ajax begint donderdag om 21.05 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.