Atlético Madrid heeft een volgende flinke stap gezet op weg naar een Champions League-ticket, zeker omdat de concurrentie weer niet thuis gaf.

Levante
Levante
0 - 1
Atlético Madrid

Met een minimale zege op Real Valladolid onderstreepte Atlético Madrid zaterdag de aanspraken op een plaats bij de eerste vier, en daarmee een Champions League-ticket. Zeker omdat de concurrentie punten verspeelde was het een prima weekend voor de Rojiblancos. Drie dagen later was er tegen Levante een vergelijkbaar scenario.

De ploeg van trainer Diego Simeone had weer aan één treffer genoeg om de volgende zege te boeken. Het onfortuinlijke eigen doelpunt van Bruno González, waarvoor ​Marcos Llorente​ met zijn voorbereidende werk de credits mocht krijgen, ​​ na een kwartier bleek de scherprechter. Het was gezien het overtuigende optreden in met name de eerste helft een terecht succes voor Atlético.

Real Valladolid
1 - 1
Getafe
Getafe

Concurrent Getafe zag de kansen op een Champions League-ticket al slinken door de tegenvallende resultaten na de hervatting van La Liga. De oogst van de eerste drie duels van het post-coronatijdperk was met twee punten schamel te noemen. Op bezoek bij Real Valladolid herpakte de Ajax-beul zich niet. De 0-1 van Jaime Mata bood Getafe nog goede hoop, maar op slag van rust zorgde Enes Ünal voor een flinke tegenvaller. De gewezen aanvaller van FC Twente en NAC Breda benutte een strafschop en tekende daarmee voor de eindstand.