Ultieme pechvogel Kongolo moet weer toekijken na vier duels in anderhalf jaar

Reacties

Terence Kongolo komt dit seizoen niet meer in actie voor Fulham. De 27-jarige verdediger is opnieuw geblesseerd geraakt, bevestigde manager Scott Parker vrijdag. Door veelvuldig blessureleed kwam Kongolo in anderhalf jaar pas tot vier optredens voor Fulham.

Ultieme pechvogel Kongolo moet weer toekijken na vier duels in anderhalf jaar
© Pro Shots

Fulham huurde Kongolo begin 2020 van Huddersfield Town. Door een slepende voetblessure speelde de Nederlander maar twee wedstrijden in het Championship. Zonder hem promoveerde Fulham wel, waarna Kongolo een tweede kans kreeg en door de club werd gekocht van Huddersfield.

Dit seizoen is het echter weer kommer en kwel voor Kongolo. Na maandenlang te hebben toegekeken met een enkelblessure maakte de verdediger in het FA Cup-duel met Queens Park Rangers in januari zijn rentree. Een blessure aan zijn achillespees volgde, waarna Kongolo weer drie maanden later, vorige week vrijdag, in de basis stond in het met 0-1 verloren duel met Wolverhampton Wanderers.

Parker gaf vrijdag niet aan wat Kongolo nu mankeert, maar de kwetsuur is ernstig genoeg om met zekerheid te kunnen zeggen dat de verdediger de laatste zes wedstrijden van het seizoen gaat missen. Vertrouwen van Fulham is er wel, aangezien de linkspoot nog tot medio 2024 vastligt.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Kongolo
Meer over T. Kongolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.