Kongolo maakt seizoen op huurbasis af in Oostenrijk

Reacties

Terence Kongolo is vrijdagavond nog van club gewisseld. De gewezen Feyenoorder tekende een contract dat hem voor de rest van het voetbalseizoen op huurbasis aan Rapid Wien bindt.

Kongolo maakt seizoen op huurbasis af in Oostenrijk
© Pro Shots

De verdediger heeft daar zin in. 'Ik ben blij dat de uitleenbeurt is afgerond en dat ik in dit seizoen voor een grote club als Rapid Wien mag spelen. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de ploeg en de interlandperiode die eraan komt daar ook voor gebruiken. Op het veld wil ik mijn steentje bijdragen aan het succes van de ploeg', aldus Kongolo over zijn tijdelijke overstap van Fulham naar het Alpenland.

Kongolo, inmiddels 29 jaar, doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en vertrok in 2017 uit Rotterdam met de landstitel op zak. Via AS Monaco en Huddersfield Town belandde hij in 2020 bij Fulham. Op Craven Cottage heeft hij weinig gespeeld, vorig seizoen was Kongolo op huurbasis te bewonderen bij het Franse Le Havre. Achter zijn naam staan vier interlands voor Oranje.

Rapid Wien verwelkomde eerder op de vrijdag overigens nog een verdediger uit Nederland, van Feyenoord kwam Neraysho Kasanwirjo over.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fulham
Meer over Fulham
Meer T. Kongolo
Meer over T. Kongolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.