Ultiem compliment voor Van Dijk: 'Hij is de beste verdediger aller tijden'

Reacties

Virgil van Dijk heeft in aanloop naar de Champions League-kraker van dinsdagavond tegen Villarreal een prachtig compliment gekregen van Michael Owen. Volgens de voormalig topspits van Liverpool, tegenwoordig werkzaam als analist, is Van Dijk de beste centrumverdediger aller tijden.

Ultiem compliment voor Van Dijk: 'Hij is de beste verdediger aller tijden'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Owen is net als Van Dijk afgereisd naar Vila-real, waar Liverpool een ticket voor de Champions League-finale wil veiligstellen. In de voorbeschouwing op het duel tussen Villarreal en Liverpool beschreef Rio Ferdinand de Nederlander bij BT Sports als de beste verdediger van dit moment. Owen ging daarna nog een stapje verder: 'Hij is de beste verdediger aller tijden', meende de analist.

'Hij is groter dan iedereen, hij is sterker dan iedereen, hij is sneller dan iedereen', vervolgde Owen zijn lofzang. 'Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hoe kan je beter zijn dan Virgil?'

De dertigjarige Van Dijk komt sinds januari 2018 uit voor Liverpool, dat de verdediger destijds overnam van Southampton, en speelde al twee Champions League-finales. De eerste verloor hij van Real Madrid, de tweede won hij van Tottenham Hotspur. Dinsdagavond staat Van Dijk zoals gebruikelijk in de basis bij Liverpool, dat een 2-0 voorsprong verdedigt tegen Villarreal.

Volg Villarreal - Liverpool via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.