Eenrichtingsverkeer op Anfield: Liverpool laat Villarreal kansloos

Liverpool heeft woensdagavond een goede eerste stap richting de Champions League-finale gezet. De ploeg van Jürgen Klopp was op het eigen Anfield veel te sterk voor stuntploeg Villarreal, dat voor rust nog stand hield, maar in de tweede helft in een kort tijdsbestek twee doelpunten om de oren kreeg.

Liverpool
Liverpool
2 - 0
Villarreal
Villarreal

Villarreal schakelde in de knock-outfase al Juventus en Bayern München uit en dus was Liverpool gewaarschuwd voor de huidige nummer zeven van La Liga. Klopp had vooraf verzekerd dat er van onderschatting geen sprake zou zijn en hij zal tevreden zijn geweest over hoe zijn ploeg de wedstrijd aanvloog. Met Virgil van Dijk zoals gebruikelijk in de achterhoede was Liverpool heer en meester.

In de eerste helft klopte de thuisploeg al regelmatig op de deur. Sadio Mané, Luis Díaz en Mohamed Salah kregen kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan, en Thiago Alcántara raakte met een geweldige uithaal de paal. Bij Villarreal stond Arnaut Danjuma in de voorhoede, maar hij kwam nauwelijks in het verhaal voor. De bezoekers moesten zich vooral bezighouden met verdedigen.

De Spaanse muur kraakte, maar brak in de eerste helft nog niet. Na rust kreeg Liverpool alsnog waar het recht op had. Een treffer van Fabinho werd nog afgekeurd, voordat de thuisploeg via een van richting veranderde voorzet van Jordan Henderson fortuinlijk op voorsprong kwam. 133 seconden later verdubbelde Mané de marge. Hij werd met een slim passje gevonden door Salah en liet Gerónimo Rulli kansloos. De Villarreal-defensie dacht aan buitenspel, maar dat was het niet.

Een comeback van Villarreal zat er hierna geen moment in. Liverpool werd met zijn 2-0 voorsprong op zak alleen nog maar dominanter en leek verder uit te lopen toen Andrew Robertson scoorde, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Een knal van Van Dijk werd gekeerd door Rulli en Díaz schoot net naast, waardoor de schade voor Villarreal beperkt bleef. Aankomende dinsdag is de return in Spanje.