Ultee grijpt in: keeperswissel bij SC Cambuur

Reacties

João Virginia is zijn basisplaats kwijt bij SC Cambuur. Donderdag tegen FC Groningen start Robbin Ruiter (35) onder de lat.

Ultee grijpt in: keeperswissel bij SC Cambuur
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Virginia was de eerste zeventien speelronden basisspeler in Leeuwarden, maar ging de afgelopen periode een aantal keren niet vrijuit. Het leidde er zaterdag tegen Sparta Rotterdam (0-3) toe dat het Cambuur-publiek de naam van zijn concurrent Ruiter (foto) scandeerde.

Die Ruiter start donderdag als Cambuur het in een ware kelderkraker opneemt tegen FC Groningen. Het wordt zijn eerste Eredivisie-optreden sinds 15 augustus 2021, toen hij namens zijn vorige club Willem II uitkwam tegen PSV. Dit seizoen speelde hij al wel voor Cambuur in de beker tegen FC Rijnvogels.

Trainer Sjors Ultee legt uit waarom hij Ruiter donderdag opstelt: 'João is een goede lijnkeeper met prima reflexen. De potentie voor de langere termijn zien we echt wel, alleen heeft hij de laatste weken te veel dezelfde soort fouten gemaakt, waardoor het team onrustig werd. Daarom hakken we nu een knoop door en kiezen we voor Robbin. Hij is een ervaren, rustige en stabiele keeper. Hoewel dat natuurlijk geen garanties geeft.'

Lees op VI PRO meer over de keeperskwestie bij SC Cambuur en hoe (on)belangrijk statistieken daarin zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.