Uitzonderlijke prestatie Promes bij Spartak: 'Beste wedstrijd in de clubhistorie'

Reacties

Quincy Promes was dinsdag de absolute uitblinker in een historische wedstrijd voor Spartak Moskou, dat Sevilla met liefst 5-1 klopte. De aanvaller, die in Rusland in tegenstelling tot bij Oranje keer op keer zijn klasse etaleert, leverde zelf ook een uitzonderlijke prestatie.

Uitzonderlijke prestatie Promes bij Spartak: 'Beste wedstrijd in de clubhistorie'

Promes werd namelijk de eerste Nederlander die betrokken was bij vier doelpunten in een Champions League-wedstrijd sinds Ruud van Nistelrooy in 2004. De spits leidde destijds Sparta Praag met vier goals naar de slachtbank. Promes trad tegen Sevilla in zijn voetsporen met twee treffers en twee assists. Het hoogtepunt was het slotakkoord van zijn voet, na een zeer fraaie individuele actie.

Daarmee speelde de 23-voudig international een cruciale rol in een voor Spartak bijzondere wedstrijd. Eigenaar Leonid Fedun is apetrots op zijn club. 'We speelden perfect, dit is de beste overwinning in de clubhistorie. De wedstrijdbal krijgt een plek in ons museum', zei hij tegen het Russische RT Sport. 'We hebben van een zeer goede tegenstander gewonnen. Niemand, ook ik niet, zag een dergelijke zege aankomen.'

Wat voor trainer Massimo Carrera vooral beklijft, is dat de Moskovieten de vloer aanveegden met een gelouterde Europese ploeg. 'We hebben de tegenstander nauwelijks iets toegestaan. En we speelden niet tegen een kinderachtige ploeg, we speelden tegen een geweldig elftal dat drie keer de Europa League heeft gewonnen.'

Na drie wedstrijden strijden de Russen met Sevilla en Liverpool om de koppositie in Groep E. Promes voelt zich als een vis in het water bij zijn club. Hoewel Spartak in de competitie op een teleurstellende vijfde plek staat, kwam de buitenspeler dit seizoen al tot elf doelpunten en zes assists in vijftien officiële wedstrijden. Met die cijfers vijzelt hij zijn totaal bij de club op naar 54 treffers en 29 assists in 105 duels.

VI's Süleyman Öztürk over de indrukwekkende prestaties van internationals Quincy Promes en Ryan Babel.
Een spannende ontknoping in de groep van Spartak ligt in het verschiet.
Een spannende ontknoping in de groep van Spartak ligt in het verschiet.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.