Uitverkoop bij Real Madrid: de vijf spelers die deze maand weg mogen

Reacties

Op het gebied van uitgaande transfers kan deze maand het nodige gebeuren bij Real Madrid. Volgens de Madrileense krant AS staan vijf spelers in de etalage: Real Madrid zal biedingen op Eden Hazard, Dani Ceballos, Marco Asensio, Álvaro Odriozola en Mariano Díaz serieus overwegen.

Uitverkoop bij Real Madrid: de vijf spelers die deze maand weg mogen
© Pro Shots
© Pro Shots

Hazard beschikt over een contract tot medio 2024, waardoor een transfer in deze winter of komende zomer aantrekkelijk kan zijn voor zijn club. De aanvaller verkeert al langere tijd in mindere vorm en heeft geen basisplek. Carlo Ancelotti zei op zijn persconferentie van vorige week donderdag dat Hazard 'beter oogt dan voor het WK' en dat hij vanwege het volle speelschema gebruik zal maken van de Belg. Een dag later zat Hazard echter negentig minuten op de bank tijdens het duel met Real Valladolid (0-2 zege).

Real Betis deed in de zomer een poging om Ceballos los te weken bij Real, maar concludeerde uiteindelijk dat de kosten te hoog waren. De nummer zes van La Liga hoopt van harte dat de middenvelder zijn aflopende contract in het Santiago Bernabéu niet verlengt, waardoor hij transfervrij zou kunnen overkomen in de zomer. Ceballos heeft zelf aangegeven in Madrid te willen blijven, maar speelde dit seizoen pas 244 minuten in La Liga. Een winters vertrek valt dan ook niet uit te sluiten.

Asensio bevindt zich in een soortgelijke positie als Ceballos. De aanvaller maakte ongeveer hetzelfde aantal minuten in de competitie (238) en heeft eveneens een aflopend contract. Asensio had net als Ceballos een basisplaats in het duel met Real Valladolid, maar zit meestal op de bank ten faveure van Federico Valverde. Asensio ging in april 2022 in zee met zaakwaarnemer Jorge Mendes, die hem al bij meerdere clubs schijnt te hebben aangeprezen.

© Pro Shots

Odriozola is de enige speler in de hele selectie van Real die nog geen enkele minuut in actie kwam dit seizoen. Als Dani Carvajal niet beschikbaar is op de rechtsbackpositie, dan kiest Ancelotti voor Lucas Vázquez. Het is maar de vraag of Odriozola wordt gezien als derde of als vierde keus, want de achttienjarige Vinicius Tobias klopt ook aan de deur. Kort gezegd hoeft Odriozola niet te rekenen op veel kansen en dus staat hij open voor een vertrek. Voor zijn club geldt dat ook. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door.

Het vertrek van Díaz staat al vast, schrijft AS. Het is alleen nog de vraag wanneer hij de club verlaat. Díaz wil zijn aflopende contract zelf wel verlengen, maar Real heeft genoeg gezien. Met een winters vertrek voorkomt Real dat Díaz transfervrij weggaat, dus wordt er gezocht naar een nieuwe werkgever voor de spits. Zelf sloeg hij aanbiedingen van Rayo Vallecano, Celta de Vigo en Fenerbahçe af in het afgelopen anderhalf jaar. Díaz droomt ervan een sleutelrol te vertolken bij Real, maar het ziet er niet naar uit dat het zover zal komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.