Uitverkiezing Donnarumma wekt verbazing in Frankrijk

Reacties

Gianluigi Donnarumma is zondag uitgeroepen tot beste doelman van de Ligue 1. Dat is opvallend, omdat de doelman van Paris Saint-Germain slechts zeventien van de 37 wedstrijden onder de lat stond.

Uitverkiezing Donnarumma wekt verbazing in Frankrijk
© Pro Shots

Onder leiding van Mauricio Pochettino is het dit seizoen in Parijs stuivertje wisselen onder de lat. Donnarumma deelt de rol van eerste doelman met zijn concurrent Keylor Navas. Toch kwam de Italiaanse doelman als winnaar uit de bus bij Les Trophées UNFP du Football, in de volksmond ook wel de Oscars van het Franse Voetbal genoemd.

'Ik heb mijn eerste landstitel gewonnen en ik hoop dat er nog veel volgen', zei Donnarumma, die afgelopen zomer de overstap maakte van AC Milan naar de Franse hoofdstad. De sluitpost hoopt wel dat PSG verandering aanbrengt in de huidige situatie. 'Ik denk niet dat het volgend jaar weer zo zal gaan en dat de club een keuze moet maken. Ik heb een zeer goede band met Keylor. We begrepen de situatie, maar ook voor hem was het niet makkelijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mbappé
Kylian Mbappé kroonde zich voor het derde jaar op rij tot beste speler van de Ligue 1 en noemde die prestatie 'ongelooflijk'. 'Het is altijd een eer, maar dit jaar voelde ik meer dan ooit erkenning. Ik vervolg mijn verhaal, ik ben nooit tevreden. Of ik volgend jaar weer meedoe om de prijs? Dat zullen we snel weten. Mijn keuze is gemaakt, dus het wachten is bijna voorbij.'

Lionel Messi en Neymar, de aanvalspartners van Mbappé bij PSG, schopten het overigens niet tot het Elftal van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.