Uitvallen van Jansen flinke smet op eerste oefenzege Emmen

Na forse nederlagen tegen SC Cambuur en FC Groningen heeft FC Emmen zaterdag zijn eerste overwinning in de voorbereiding geboekt. Ondanks een gemiste penalty van nieuwkomer Behadil Sabani werd Telstar aan de kant gezet: 1-0. Michael de Leeuw werd de matchwinner.

De Leeuw scoorde al in de vierde minuut, toen hij uit een lage voorzet vanaf rechts binnentikte. Emmen kreeg hierna de nodige kansen op een tweede treffer, maar die viel niet. Ook niet toen de gastheer vijf minuten voor tijd een strafschop kreeg: de van Borussia Mönchengladbach overgekomen middenvelder Sabani schoot hard op de paal.

Anco Jansen zat op dat moment overigens al een tijdje aan de kant. De aanvaller van Emmen greep tien minuten in de tweede helft naar zijn hamstring en moest zich noodgedwongen laten vervangen door Lentini Caciano. De ernst van de kwetsuur is zo kort na het laatste fluitsignaal nog niet bekend, maar Jansen lijkt rekening te moeten houden met opnieuw een tijdje in de lappenmand.