Uitspraken van Xavi zullen Frenkie de Jong niet gelukkig maken

Reacties

Xavi is erg tevreden over de huidige invulling van zijn middenveld. Met Gavi, Sergio Busquets en Pedri slaagde Barcelona erin om een nieuw spelsysteem van Sevilla onschadelijk te maken, merkte de trainer na afloop op. De uitspraken beloven weinig goeds voor Frenkie de Jong, die het voor de tweede keer op rij moest stellen met een invalbeurt.

Uitspraken van Xavi zullen Frenkie de Jong niet gelukkig maken
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Sevilla speelde dit seizoen doorgaans in een 4-3-3-formatie met de punt naar achteren of in een systeem met twee controleurs, maar verscheen tegen Barcelona in een 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld. 'Dat hadden we niet verwacht, maar Sergio, Pedri en Gavi deden het heel goed. Ze hebben hard gewerkt en werden ook geholpen door de vleugelspelers', zei Xavi na afloop op de Spaanse televisie.

© Pro Shots

Met name het spel van Gavi kon de trainer bekoren. De achttienjarige middenvelder geldt als concurrent van De Jong: omdat Busquets onomstreden lijkt, en Xavi nagenoeg altijd voor een 4-3-3-systeem kiest, strijden spelers als De Jong, Franck Kessié, Miralem Pjanic, Gavi en Pedri om de andere plekken op het middenveld. De Jong sloeg een transfer deze zomer af en hoopt aan spelen toe te komen bij Barcelona, maar het is gezien de woorden van Xavi de vraag of hij spoedig in aanmerking komt voor een basisplek.

'Ik ben niet verrast door Gavi. Ik zie hem iedere dag op de training. Ik wil de rest niet tekortdoen, maar hij was misschien wel de beste speler van de wedstrijd', zei Xavi over Gavi, die door Sport met een zeven werd beoordeeld voor zijn optreden. 'Enigszins afwezig in de eerste paar minuten, maar hij veroverde de bal voorafgaand aan het eerste doelpunt. Daarna blonk hij uit in defensief opzicht en hielp hij in de opbouw', stelde de krant.

Xavi toonde zich tevreden over het optreden van zijn hele elftal. 'We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hadden de bal en kregen kansen om het resultaat nog te verbeteren. Het is positief om te winnen in een stadion waarin dat normaal gesproken lastig is', stelde de trainer, die ook Ousmane Dembélé uitlichtte. 'Ik ben een liefhebber van Dembélé. Hij levert ook zijn defensieve bijdrage en helpt de rest van de ploeg, net als Raphinha en Robert Lewandowski. We hebben spelers die het verschil kunnen maken, onder wie Ousmane.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.