Frenkie de Jong houdt voet bij stuk en blijft bij Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong vertrekt deze transferwindow niet meer bij Barcelona. De Oranje-international werd de hele zomer in verband gebracht met een vertrek bij de Catalanen, maar blijft in Camp Nou. Precies wat hij altijd heeft gezegd.

Frenkie de Jong houdt voet bij stuk en blijft bij Barcelona
© Pro Shots

Dat terwijl Barça er alles aan deed De Jong te slijten op de transfermarkt. De 25-jarige middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag, maar zag die overstap niet zitten. Chelsea flirtte eveneens met de ex-Ajacied, maar ook die transfer kwam niet van de grond.

Ondertussen lekten de contractgegevens van De Jong uit via Spaanse media en zette Barça hem flink onder druk om salaris in te leveren, zodat de club ruimte had voor aankopen. Het kamp-Frenkie, die Ali Dursun als zaakwaarnemer heeft, hield echter voet bij stuk en zwichtte niet voor president Joan Laporta. Het contract is waterdicht.

Naar buiten toe hield Laporta overigens altijd vol dat De Jong een belangrijke speler is voor Barcelona, zoals ook trainer Xavi nooit een onvertogen woord sprak over de middenvelder. De komende weken zal blijken wat die woorden waard zijn. Tijdens de eerste drie competitieduels kwam De Jong telkens in actie, waarvan twee keer als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.