Uitgeruste Benzema geeft Real Madrid hoop voor krakers

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag in de Spaanse titelrace de druk gelegd bij Atlético Madrid en Barcelona. Degradatiekandidaat Eibar was niet opgewassen tegen De Koninklijke.

Uitgeruste Benzema geeft Real Madrid hoop voor krakers
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Eibar
Eibar

Het duel met Eibar kon worden gezien als een welkom opwarmertje voor Real Madrid in de aanloop naar de krakers tegen Liverpool in de Champions League (dinsdag) en tegen Barcelona in La Liga (zaterdag). De nummer achttien leek de ideale opponent zich warm te schieten.

Dat bleek in de openingsfase, waarin Eibar aan schade ontsnapte. Karim Benzema liet na te profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Alejandro Pozo en zag niet veel later zijn rake kopbal op advies van de VAR worden afgekeurd wegens buitenspel.

Real Madrid toonde zich qua scoren wat roestig. De fraaie goal van Marco Asensio – hij scoorde in de 36ste minuut achter het standbeen - vond evenmin clementie bij de VAR. Vijf minuten later was het wel raak voor hem. Na een onderschepping van Casemiro nam Asensio de bal goed mee om vervolgens gedecideerd af te ronden.

De voorsprong kwam Real Madrid gezien de verhoudingen op het veld toe. In de stromende regen slaagde de ploeg van Zinedine Zidane er na rust lange tijd niet in de wedstrijd voortijdig te beslissen. Daardoor was het schrikken, toen doelman Thibaut Courtois na ruim een uur met veel moeite de gelijkmaker voorkwam na een terugspeelbal van Lucas Vázquez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 72ste minuut nam Benzema de onzekerheid weg. De Franse spits heeft in alle vijf duels sinds zijn rentree begin maart gescoord, waarmee hij zijn beste reeks in zijn carrière bij Real Madrid neerzette. In zijn laatste zeven duels in alle competities heeft hij minimaal één doelpunt meegepikt. De teller in die reeks staat op negen goals voor de aanvaller die in de interlandweek rust had door zijn verbanning bij Les Bleus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mede dankzij de indrukwekkende Franse productie houdt Real Madrid zicht op de Spaanse titel. De Koninklijke nam door de zege op Eibar de tweede plaats over van Barcelona, dat maandag aantreedt tegen Real Valladolid. De achterstand op koploper Atlético Madrid, dat zondag speelt bij Sevilla, is drie punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.