Uitgerekend Vlahovic bezorgt Juventus plek in zéér pikante halve finale

Dusan Vlahovic heeft Juventus donderdagavond vlak voor tijd naar de halve finale van het Coppa Italia-toernooi geschoten. Tot dan toe had Sassuolo met veel kunst- en vliegwerk stand gehouden, maar het kon niet voorkomen dat Vlahovic met De Oude Dame op zijn oude club Fiorentina stuit in de halve finale.

Juventus
Juventus
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Juventus kende dankzij Paulo Dybala een droomstart, maar nadat de Argentijn al vroeg de score had geopend met een schot via de grond bood Sassuolo goed tegenstand. De bezoekers waren al enkele keren opgedoken voor het doel van Mattia Perin, voordat Hamed Traoré halverwege de eerste helft op heerlijke wijze voor de gelijkmaker tekende.

Zo had Juve het net als eerder dit seizoen, toen Sassuolo in de Serie A met 2-1 won in Turijn, lastig. Kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, waren er echter genoeg. Gianluca Pegolo, normaal gesproken tweede doelman, stond een doelpunt echter keer op keer in de weg, bijvoorbeeld toen Vlahovic in de eerste helft op hem afkwam.

Na rust stapelden de kansen voor Juve zich op. Weston McKennie raakte op aangeven van De Ligt de paal en even later trof ook de Oranje-international van dichtbij het aluminium tijdens een scrimmage, waarin de bal op wonderbaarlijke wijze uit het doel van Sassuolo bleef. Acht minuten voor tijd redde Pegolo weer op een kopbal van Adrien Rabiot.

Zo leek Sassuolo een verlenging af te dwingen, maar uitgerekend Vlahovic voorkwam dat. Twee minuten voor tijd drong de Servische topaankoop door tot in het strafschopgbied en maakte via een verdediger zijn tweede treffer in Turijnse dienst. En dus stuit Juve in de halve finale uitgerekend op Fiorentina, dat Vlahovic onlangs voor veel geld verkocht aan de rivaal.