Uitgeklede krakers: ook geen Duitse en Italiaanse fans op Wembley

Reacties

Duitsland (tegen Engeland) en Italië (tegen Oostenrijk) spelen hun achtste finales op het WK op Wembley, maar daar zullen geen fans uit die landen aanwezig zijn. De coronaregels gooien wederom roet in het eten.

Uitgeklede krakers: ook geen Duitse en Italiaanse fans op Wembley
© Pro Shots
Engeland
Engeland
2 - 0
Duitsland
Duitsland

Het is één van de mooiste affiches in de achtste finale van het EK. Engeland - Duitsland, dinsdag 29 juni, op het iconische Wembley. Het lijkt er echter op dat bij die wedstrijd weinig tot geen Duitse supporters aanwezig mogen zijn. Duitse media beschikken via een Duits persbureau namelijk over een interne mail van de nationale voetbalbond, de inhoud daarvan is slecht nieuws voor voetballiefhebbende oosterburen.

Vanwege de coronamaatregelen zouden namelijk alleen Duitsers die in Groot-Britannië of Ierland wonen naar de wedstrijd mogen. Mensen die vanuit Duitsland namelijk naar Engeland willen reizen, moeten daarna eerst tien dagen in quarantaine. En dus is de tijd om aan alle voorwaarden te voldoen te kort. Wie die regels breekt, wacht een fikse boete of zelfs een celstraf.

Hetzelfde geldt overigens voor fans van Italië, dat zaterdag (eveneens op Wembley) tegen Oostenrijk speelt. Ook supporters uit dat land zouden eerst in quarantaine moeten, waardoor het bezoeken van de wedstrijd lastig is, behalve als je als Italiaan in Groot-Britannië of Ierland woont. Eerder werd al bekend dat ook de Oostenrijkse voetballiefhebbers niet bepaald welkom zijn in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.