Oostenrijk vraagt zonder succes om uitstel of verplaatsing van achtste finale

Reacties

De Oostenrijkse voetbalbond heeft zonder succes geprobeerd om de achtste finale-wedstrijd van de nationale ploeg tegen Italië uit te stellen of te verplaatsen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Oostenrijkse supporters 'met klem' om niet naar Engeland af te reizen voor het duel.

Oostenrijk vraagt zonder succes om uitstel of verplaatsing van achtste finale
© Pro Shots
Italië
Italië
nv
2 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

De wedstrijd tussen Oostenrijk en Italië wordt afgewerkt op Wembley en daar zijn beide landen niet erg gelukkig mee. In Engeland lopen de coronacijfers immers in een rap tempo op. De Oostenrijkse voetbalbond ÖFB meldt nu in een statement dat het 'met veel inspanning' heeft geprobeerd om de wedstrijd te verzetten of te verplaatsen, maar dat dit (mede door) de tijdsdruk niet mogelijk is gebleken.

Mensen uit Oostenrijk zullen bij een bezoek aan Engeland in quarantaine moeten gaan. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert supporters daarom om niet af te reizen voor het duel met Italië, dat voor zaterdagavond op het programma staat.

Het statement van de Oostenrijkse bond zorgt voor extra voeding in de discussie of de wedstrijden in de halve finale en de finale van het EK wel op Wembley gespeeld moeten worden. De UEFA heeft vooralsnog geen plannen om deze duels naar een andere locatie te verhuizen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.